Informasi Penting

Knowledge is Power

Sajak Bahasa Sunda

Oleh : Bintang Taufik,
Tuesday, July 24th, 2012
Sajak Bahasa Sunda Reviewed by Bintang Taufik on . Tentang Sajak Bahasa Sunda the

Berbagai contoh kumpulan sajak dalam bahasa sunda dengan berbagai tema tentang alam, cinta, kaendahan alam, perpisahan, ibu, jante arkidam, buhun, pendek, keindahan alam dan masih banyak lagi. Semua contoh bisa di dapatkan disini, selain sebagai pembaca anda juga dapat menyumbangkan karya sendiri, silahkan lihat dibawah untuk lebih lengkap. SAJAK CINTA Dalam Bahasa Sunda Hasan Wahyu […]

Berbagai contoh kumpulan sajak dalam bahasa sunda dengan berbagai tema tentang alam, cinta, kaendahan alam, perpisahan, ibu, jante arkidam, buhun, pendek, keindahan alam dan masih banyak lagi. Semua contoh bisa di dapatkan disini, selain sebagai pembaca anda juga dapat menyumbangkan karya sendiri, silahkan lihat dibawah untuk lebih lengkap.

SAJAK CINTA Dalam Bahasa Sunda
Hasan Wahyu Atmakusumah

Dina nyasar, nyawang pangalaman nu kaliwat
Waktu ngarasakeun nimat cinta nu munggaran
Tina hate tukeur ucap anu suci
Kuring bogoh ka anjeun!
Cikuray nu bisu milu nyakseni

Kum!

Tapi eta cinta laas ku katiga
ngijih muyarkeun pasini ati
Jadi. Eta rasa cinta nu teu kedal
Ambruk memeh ngawangun ngahiji

Nyi kenya ngolesed bari boboleh
Bongan jaman nu kiwari!
Kuring kapeupeuh puhu catur
tarima hirup tacan cukup umur
Naha di dunya aya keneh nu bisa
Mere cinta tanpa jangji rebu hiji?

Kiwari kuring nyukang sasak kinasihan
Neangan cinta nu pangger di unggal Insan

22 Agustus 1955

Sajak SUNDA TENTANG IBU

 

Di peuting anu tiis
Kalayan berselimut kasorangan
Kuterbangun melong wiati wiati kamar kuring
Terlintas di benak sosok engkau
Anu sok marengan kuring mapag isuk-isuk
Anu sok marengan kuring ngarasakeun panasnya sinar panonpoé
Anu sok marengan kuring nyaksian bulan sarta béntang
Sarta balik nganteur kuring ka dina saré anu panjang
Kabéh éta kiwari teu bisa deui kurasakan
Alatan ayeuna ku laér ti anjeun
Mekipun sabenerna ku teu bisa
Tapi ku yakin kabéh éta baris lekasan
Ibu………..
Kuring sono kalayan senyummu
Kuring sono jeung kaasih nyaah anjeun
Kuring sono kalayan belai lembutmu
Kuring sono baris pelukmu
Ku hayang kau weruh éta
Ibu……….
Kau sok aya
Dina unggal hembusan nafasku
Dina unggal léngkah suku kuring
Dina unggal naon anu ku gapai
Alatan kau kitu hartosna dina hirup kuring

Sajak BAHASA SUNDA TENTANG Kaendahan/keindahan ALAM

Sagara dumadakan ramai
deburan ombak terseret angin
ka tengah samudera éta
keur di biwir basisir
jelema waé menari-nari

Sagara ngondang sehamparan gunung samudera
datanglah ti penjuru sagala
nempo kami menari
nyanghareupan ahir sodorkan cai
sabot awak bermandi peluh
tapi ulah suguhkan seudati*)
sabab manéhna geus mati

Datang,
datanglah ti penjuru sagala
ramaikan sagara kami anu sepi
kalayan lagu anjeun anu sarat asih

Sajak SUNDA BUHUN

Jangjawokan Nyaliara Beubeureuh
(Jampe Pamelet)

Beubeureuh katineung
batu pacacar katinggang cai
Heur! Nyalangsakan ti puncak gunung
Palapar tepung na panon poe
Bebene ticangreud
Cangreudna paparuguh
geuning wanoh kuring si gagah
si gagah si menak si asih pating harayu
harayu mulih kanu sing ati
hurung pahoyong geugeut ka kuring
geugeut ka kuring

si raray bengray
yeuh nu genclang
yeuh nu caang
yeuh nu silar
nu genclang tur herang
nyurup papas ka panenjo
nu caang tur gumilang
nyecep papas ka pangrupa

Nu silar tur tumanenah
talar na wujud
wujud pangestu
mieling anjeun nu anjeun
nu anjeun ka Dewi Putri ngalanglayung
si raray bengray.

Itulah berbagai contoh tentang sajak dengan bahasa sunda dalam berbagai tema tentang alam, cinta, kaendahan alam, perpisahan, ibu, jante arkidam, buhun, pendek, keindahan alam dan masih banyak lagi. Semua contoh bisa di dapatkan disini, Bagi yang ingin menyumbangkan karya sajaknya bisa ditulis di form komentar dibawah. Selamat menulis dan berkarya.

Komentar Lewat Facebook

11 thoughts on “Sajak Bahasa Sunda

  1. Haha..lucu2 tidituna mah hayang nulis puisi sunda, tapi mentok kosa kata sundana jadina basa gado2 jeung basa indonesia..cing atuh ari teu bisa nyieun puisi sunda mah tong maksakeun nya! Hehe..

  2. WOW !
    Padahalmah abdi teh urang sunda,tapi geuning hese-hese pisan pira ngadamel sajak oge’..haha,

  3. Hahahaha,,,ti sajak sunda ieu sim kuring teh kenging loba elmu ti dinya..
    Nuwun nya ka sadaya na.!!!!

  4. sajakna loba pisan , jadi abdi mnang elmu sajak teh d guru abdi jeung d didieu
    nuhun pisan ,.,.,.,

  5. Panjang semua ga ada yg pendek ini mah… -_-”
    Cape nulis nya…
    Terus bingung ga ngerti bahasanya…:D

    #hehehe….

  6. waw….siapani yg bikin???
    Bikinin saya satu puisi donk buat sahabat saya.!!
    Ingat yg bagus yah.!!

  7. Bahasa sunda bahasa . Nini aki . Urang baheula. Yu … Urang guar kupamuda ayeuna .urang crukcruk . Galur sepungkur . Urang papay bahasa budak baheula. Ulah kalindih ku bahasa deungeun. Bral urang teangan , nuhun dulur . Ah

  8. Sea kang sakitu oge…
    sanajan pabeulit pabaliut oge da hoyong ngaramekeun ki sunda…
    sok lajeungkeun sing husu ngadamel na…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>