Sajak Bahasa Sunda

Berbagai contoh kumpulan sajak dalam bahasa sunda dengan berbagai tema tentang alam, cinta, kaendahan alam, perpisahan, ibu, jante arkidam, buhun, pendek, keindahan alam dan masih banyak lagi. Semua contoh bisa di dapatkan disini, selain sebagai pembaca anda juga dapat menyumbangkan karya sendiri, silahkan lihat dibawah untuk lebih lengkap. SAJAK CINTA Dalam Bahasa Sunda Hasan Wahyu Atmakusumah Dina nyasar, nyawang pangalaman nu kaliwat Waktu ngarasakeun nimat cinta nu munggaran Tina hate tukeur ucap anu suci Kuring bogoh ka anjeun! Cikuray nu bisu milu nyakseni Kum! Tapi eta cinta laas ku katiga ngijih muyarkeun pasini ati Jadi. Eta rasa cinta nu teu kedal Ambruk memeh ngawangun ngahiji Nyi kenya ngolesed bari boboleh Bongan jaman nu kiwari! Kuring kapeupeuh puhu catur tarima hirup tacan cukup umur Naha di dunya aya keneh nu bisa Mere cinta tanpa jangji rebu hiji? Kiwari kuring nyukang sasak kinasihan Neangan cinta nu pangger di unggal Insan 22 Agustus 1955 Sajak SUNDA TENTANG IBU   Di peuting anu tiis Kalayan berselimut kasorangan Kuterbangun melong wiati wiati kamar kuring Terlintas di benak sosok engkau Anu sok marengan kuring mapag isuk-isuk Anu sok marengan kuring ngarasakeun panasnya sinar panonpoé Anu sok marengan kuring nyaksian bulan sarta béntang Sarta balik nganteur kuring ka dina saré anu panjang Kabéh éta kiwari teu bisa deui kurasakan Alatan ayeuna ku laér ti anjeun Mekipun sabenerna ku teu bisa Tapi ku yakin kabéh éta baris lekasan Ibu……….. Kuring sono kalayan senyummu Kuring sono jeung kaasih nyaah anjeun Kuring sono kalayan belai lembutmu Kuring sono baris pelukmu Ku hayang kau weruh éta Ibu………. Kau sok aya Dina unggal hembusan nafasku Dina unggal léngkah suku kuring Dina unggal naon anu ku gapai Alatan kau kitu hartosna dina hirup kuring Sajak BAHASA SUNDA TENTANG Kaendahan/keindahan ALAM Sagara dumadakan ramai deburan ombak terseret angin ka tengah samudera éta keur di biwir basisir jelema waé menari-nari Sagara ngondang sehamparan gunung samudera datanglah ti penjuru sagala nempo kami menari nyanghareupan ahir sodorkan cai sabot awak bermandi peluh tapi ulah suguhkan seudati*) sabab manéhna geus mati Datang, datanglah ti penjuru sagala ramaikan sagara kami anu sepi kalayan lagu anjeun anu sarat asih Sajak SUNDA BUHUN Jangjawokan Nyaliara Beubeureuh (Jampe Pamelet) Beubeureuh katineung batu pacacar katinggang cai Heur! Nyalangsakan ti puncak gunung Palapar tepung na panon poe Bebene ticangreud Cangreudna paparuguh geuning wanoh kuring si gagah si gagah si menak si asih pating harayu harayu mulih kanu sing ati hurung pahoyong geugeut ka kuring geugeut ka kuring si raray bengray yeuh nu genclang yeuh nu caang yeuh nu silar nu genclang tur herang nyurup papas ka panenjo nu caang tur gumilang nyecep papas ka pangrupa Nu silar tur tumanenah talar na wujud wujud pangestu mieling anjeun nu anjeun nu anjeun ka Dewi Putri ngalanglayung si raray bengray. Itulah berbagai contoh tentang sajak dengan bahasa sunda dalam berbagai tema tentang alam, cinta, kaendahan alam, perpisahan, ibu, jante arkidam, buhun, pendek, keindahan alam dan masih banyak lagi. Semua contoh bisa di dapatkan disini, Bagi yang ingin menyumbangkan karya sajaknya bisa ditulis di form komentar dibawah. Selamat menulis dan berkarya.

Komentar Sajak Bahasa Sunda Lewat Facebook

Comments

  1. Danny Ramdhani says

    Haha..lucu2 tidituna mah hayang nulis puisi sunda, tapi mentok kosa kata sundana jadina basa gado2 jeung basa indonesia..cing atuh ari teu bisa nyieun puisi sunda mah tong maksakeun nya! Hehe..

  2. Ainun Umami says

    WOW !
    Padahalmah abdi teh urang sunda,tapi geuning hese-hese pisan pira ngadamel sajak oge’..haha,

  3. Nana nax nezkar says

    Hahahaha,,,ti sajak sunda ieu sim kuring teh kenging loba elmu ti dinya..
    Nuwun nya ka sadaya na.!!!!

  4. ilham gradela says

    sajakna loba pisan , jadi abdi mnang elmu sajak teh d guru abdi jeung d didieu
    nuhun pisan ,.,.,.,

  5. Safira says

    Panjang semua ga ada yg pendek ini mah… -_-”
    Cape nulis nya…
    Terus bingung ga ngerti bahasanya…:D

    #hehehe….

  6. Nisa Pajriah says

    waw….siapani yg bikin???
    Bikinin saya satu puisi donk buat sahabat saya.!!
    Ingat yg bagus yah.!!

  7. Gobet bae says

    Bahasa sunda bahasa . Nini aki . Urang baheula. Yu … Urang guar kupamuda ayeuna .urang crukcruk . Galur sepungkur . Urang papay bahasa budak baheula. Ulah kalindih ku bahasa deungeun. Bral urang teangan , nuhun dulur . Ah

  8. R wynz Soetisna says

    Sea kang sakitu oge…
    sanajan pabeulit pabaliut oge da hoyong ngaramekeun ki sunda…
    sok lajeungkeun sing husu ngadamel na…